Hjälper borsan att flytta

Hejsan svejsan bloggen! Jag håller på att hjälpa min lillebror att flytta och det var väl kanske inte riktigt så som jag hade planerat att inleda min semester. I två dagar har vi nu hållit på, men snart är vi äntligen färdiga. Det är i princip bara en körning kvar mellan Bromma och Solna, sen är det färdigt. Jag tänker åtminstone inte göra någonting mer efter det utan om lägenheten ska städas så får han faktiskt ringa efter flyttstäd. Det känns som en bättre lösning både för mig och för honom, speciellt med tanke på att vi är ganska slarviga av oss och städning har inte varit våra starkaste sidor. Jag undrar egentligen hur mycket möbler och saker en människa kan ha, det känns som att vi har packat flyttlådor för en flerbarnsfamilj medans vi i själva verket bara har kört lass för en person. Han borde verkligen ta och rensa upp bland alla saker han har, för det känns som att det är en hel del onödigt skräp som han tar med sig. Jag förstår verkligen varför han flyttar till en större lägenhet, vad jag inte förstår är hur han fick plats med allting. Efter den sista körningen är klar så tänker jag se till att han ringer till en städfirma i Stockholm för att få hjälp med flyttstäd. Jag är nästan säker på att han kommer få betala en summa till hyresvärden annars, med tanke på att vi aldrig kommer kunna göra det så rent som det måste vara. Flyttstäd är ingen vanlig typ av städning där det räcker att köra ett varv med dammsugaren utan det är tämligen mer komplicerat än så. Man behöver torka av lister, golv, väggar och egentligen alla ytor som finns i lägenheten. Där får han ingen hjälp av mig, utan det får en städfirma sköta istället.